Verf & Behang

Verf

Als speciaalzaak in verf en woondecoratie kunnen wij niet alleen alles vertellen over kleurkeuzes en kleurcombinaties maar ook over de andere eigenschappen en bestanddelen van verf. Onze kennis van producten en hun bestanddelen maakt het mogelijk om een duidelijk en onderbouwd advies aan u te kunnen geven.

Onze merken zijn: Sikkens, Sigma, Wijzonol, Relius, Trae Lyx en onze eigen huismerk Jado Colors. Een kwalitatief uitstekende product met een vriendelijke prijs!

De bestanddelen waaruit een verfproduct is samengesteld maakt het een kwalitatief goed product voor de ene toepassing, en een minder goede keuze voor een andere toepassing. Afhankelijk van ondergrond en omstandigheden worden behalve kleur ook eisen gesteld aan dekking, glansgraad, snelle droging, voor-behandeling, reinigbaarheid, slijtvastheid, krasvastheid, vochtregulatie, UV-bestendigheid en zo meer.

Hoogglans, zijdeglans of mat?

Om een keuze te kunnen maken in glansgraad, is het goed om te weten dat hoe hoger de glans van de verf is, des te beter je de oneffenheden in de ondergrond ziet. Het oppervlak wordt wel minder snel vuil en is ook gemakkelijker schoon te maken bij een hoogglans. Een matte verf daarentegen camoufleert het beste maar is minder glad. Grondverf is mede daarom altijd mat. De extra matte verven zorgen voor een zachte en rustige uitstraling binnen het interieur.

Flexa Verf

Goed gereedschap is het halve werk en dat geldt ook voor schilderwerk.

Onze gereedschapswand is gevuld met een breed assortiment soorten en merken gereedschap. Nieuwe ontwikkelingen in gereedschap zorgen ervoor dat ons nonpaints-assortiment regelmatig wordt bijgewerkt.

Behang

Behang is in verschillende soorten te verkrijgen met hun eigen kenmerken.
We noemen de meest voorkomende soorten die tegenwoordig te verkrijgen zijn:

  • Vlies behang
  • Vinyl behang (incl vinyl / textielbehang, opgeschuimd vinyl)
  • Papier behang
  • Glasvezelbehang
Het is van belang dat je kiest voor het soort behang die aansluit bij de wensen én de omstandigheden bij je thuis. Wil je bijvoorbeeld behang in de keuken kies dan voor een goed afwasbaar behang. Dit kan ook glasvezelbehang zijn die je met een afwasbare verf of coating behandeld.
Brocante-BN Wallcoverings

Meest voorkomende decoratieve behangsoort is tegenwoordig vliesbehang. Ook wel gebruikt als onderlaag voor verf of ander behang. Vliesbehang heeft belangrijke voordelen ten opzichte van andere soorten behang.
Je smeert de muur in met lijm en niet het behang. Een behangtafel is niet meer nodig en het aanbrengen op de muur is een stuk eenvoudiger. Het vliesbehang krimpt niet en is veel sterker als papierbehang, hierdoor kunnen  kleine haarscheuren in de muur bedekt worden zonder dat het behang gaat scheuren. Het verwijderen van vliesbehang is erg eenvoudig en zonder dat er resten op de wand achterblijven.

Wij hebben behangcollecties van Eijffinger, Voca, BN-Wallcoverings, AS Creations en vele anderen.